Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2006

Εικόνες από τη γιορτινή Θεσσαλονίκη.

Σε τρεις μέρες φθάνουν τα Χριστούγεννα.
Εδώ θα περάσω τις γιορτές.

Δείτε λοιπόν ζωντανές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη:
1. Η Καμάρα
2. Το λιμάνι
3. Η πλατεία Αριστοτέλους
4. Οδός Παλαιών Πατρών Γερμανού στο κέντρο της πόλης
5. Η νέα παραλία

Βόλτες με το Δημήτρη

Γεια σας. Οι επισκέψεις μου στα σπίτια των παιδιών.
Σήμερα θα πάω στο σπίτι του Δημήτρη. Όταν έφτασα στο σπίτι του Δημήτρη ήμασταν πολύ πεινασμένοι και οι δύο. Φάγαμε μακαρόνια με κιμά, σαλάτα και τυράκι. Επειδή ήμασταν κουρασμένοι πήραμε έναν υπνάκο.
Όταν σηκωθήκαμε ο Δημήτρης έκανε τα μαθήματά του. Μόλις τελείωσε. είδαμε ένα έργο, ήταν πολύ ωραίο. Το βράδυ πήγαμε μια βόλτα στην πλατεία Αριστοτέλους. Παντού είχε φωτάκια. Κοντά στο λιμάνι είχε ένα μεγάλο φωτεινό δέντρο και ένα πολύ ωραίο καράβι. Ξετρελάθηκα! Φάγαμε γύρο με πίτα και πατάτες. Όταν γυρίσαμε σπίτι βάλαμε πιτάμες και πήγαμε για ύπνο.
Πέρασα τέλεια. Είμαι ανυπόμονος να δω ποιος θα είναι ο επόμενος φίλος που θα γνωρίσω.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2006

Παρέα με την Τόνια

Γεια σας!
Σήμερα είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μετά τον Παναγιώτη σειρά είχε να με πάρει η Τόνια.
Δεν περιγράφεται η χαρά της μόλις με πήρε. Με χάιδψε και μου είπε πως θα περάσουμε υπέροχα μαζί. Έτσι ξεκινήσαμε γαι το σπίτι της.

Όταν φτάσαμε καθίσαμε να φάμε. Μόλις τελειώσαμε το φαγητό πήγαμε στο δωμάτιό της και αφού παίξαμε λίγο μόνόπολη ξεκίνησε τα μαθήματά της. Όταν τελείωσε αποφάσισαν με τη μαμά της να με πάνε να δω το Λευκό Πύργο.

- Ξέρετε κάτι παιδιά; Δεν είναι λευκός αλλά γκρι.

Βέβαια η Τόνια μου εξήγησε πως άλλαξε το χρώμα του σιγά σιγά. Με το πέρασμα των χρόνων και με τόσα καυσαέρια που υπάρχουν, πώς να είναι ο καημένος;

Μετά από την απολαυστική βόλτα μας γυρίσαμε σπίτι και κοιμηθήκαμε αμέσως γιατί ήταν αργά.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2006

Στο σπίτι του Παναγιώτη...

Είμαι ο Παλληνέας από την Αθήνα.
Σήμερα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης γνώρισα τον Παναγιώτη. Ο Παναγιώτης σήμερα πήρε από το σχολείο τους βαθμούς του πρώτου τριμήνου. Οι βαθμοί του ήταν Α και ήταν πολύ χαρούμενος. Όταν φτάσαμε στο σπίτι του οι γονείς του του έδωσαν ένα δωράκι για τους καλούς βαθμούς. Το δωράκι ήταν ένα puzzle. Ο φίλος μου χάρηκε πολύ και εγώ ήθελα αμέσως να τον βοηθήσω να το φτιάξουμε μαζί.

Το σπίτι του φίλου μου είναι πολύ μεγάλο και ωραίο. Το μεσημέρι η μαμά του είχε φτιάξει ένβα υπέροχο παστίτσιο. Φαγαμε μαζί με τους γονείς του Παναγιώτη και την αδερφή του τη Νικολέτα που είναι 10 ετών και πάει στην Ε΄ τάξη.

Μετά το φαγητό ξεκουραστήκαμε πάιζοντας ποδοσφαιράκι στον υπολογιστή και μετά αρχίσαμε το puzzle. Το puzzle έχει 300 κομμάτια και μαζί με το φίλο μου φτιάξαμε αρκετά κομμάτια.

Αφού ξεκουραστήκαμε κάναμε τα μαθήματα του σχολείου αλλά και των αγγλικών. Στις 19.00 πήγαμε στα αγγλικά και εκεί γνώρισα και καινούριοος φίλους και τη δασκάλα του Παναγιώτη, την κυρία Νίκη. Η κυρία είναι πολύ όμορφη και καλή.

Στις 20.30 σχολάσαμε και γυρίσαμε στο σπίτι. Ο μπαμπάς του φίλου μου είχε ψήσει λίγα σουβλάκια στο τζάκι και φάγαμε βραδινό. Μετά είδαμε τηλεόραση και τις 22.00 πήγαμε για ύπνο. Ο Παναγιώτης κοιμήθηκε αμέσως, εγώ όμως σκεφτόμουν πόσο ωραία πέρασα και σιγά σιγά κοιμήθηκα.

H άφιξη

Σήμερα ξεκίνησε μια ξεχωριστή μέρα για μένα. Το στρίμωγμα μέσα στο κουτί τελείωσε. Έφτασα στον προορισμό μου!

Γύρω γύρω μου άρχισα να ακούω πολλές παιδικές φωνές.


Βγήκα διστακτικά από το κουτί μου...

... και να! 28 παιδιά με κοιτούσαν και περίμεναν να με καλωσορίσουν...


Μαζί μου είχα όλα τα δώρα που έστειλαν τα παιδιά από την Παλλήνη, ενώ αναγνώρισα στον υπολογιστή το ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο.

Μοίρασα στα παιδιά τις κάρτες με τις χριστουγεννιάτικες ευχές και αμέσως διακόσμησαν την τάξη τους. Αύριο θα αφιερώσουν μια γωνιά της στην Παλλήνη.


Από σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσω τις διακοπές μου στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος που θα με φιλοξενήσει θα είναι ο Παναγιώτης.

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2006


Γεια σας παιδιά.

Επιτέλους έφτασε η μέρα να πάρω τη θέση μου στο κιβώτιο και να πάρω το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω τη Δευτέρα να βρεθώ στη Τερψιθέα. Θα πρέπει να έχετε φοβερή θέα. Στην Αθήνα έχουμε μια περιοχή που λέγεται Καλλιθέα. Παλιά θα πρέπει να είχε καλύτερη θέα.

Θα προτιμούσα να ταξιδέψω με το τρένο. Το ταξίδι με το τρένο έχει μια ιδιαίτερη ομορφιά. Παρατηρείς τις εναλλαγές του τοπίου, έχεις πολύ ώρα να χαζέψεις τους συνεπιβάτες σου. Και τελικά πάντα σου μένει χρόνος να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο και να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική.


Όπως και να έχει, ελπίζω σύντομα να βρεθώ ανάμεσα σε φίλους και στην όμορφη Θεσσαλονίκη.

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2006

H πρώτη γνωριμία

Καλησπέρα Παλληνέα από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την περιοχή της Σταυρούπολης.

Είμαστε το Δ2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης.

Ανυπομονούμε να σε φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας, την Τερψιθέα της Σταυρούπολης, να σε γνωρίσουμε και να μας γνωρίσεις, να σε ξεναγήσουμε στην πόλης μας να παίξουμε στις γειτονιές μας. Να είσαι σίγουρος ότι θα περάσεις 28 αξέχαστες μέρες παρέα με τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματός μας.

Θα σε περιμένουμε στην παρακάτω διεύθυνση:
3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης
(για το Δ2)
Ναυαρίνου 1
564 3ο Σταυρούπολη
Θεσσαλονίκη

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2006

Η Γνωριμία



Γεια σας παιδιά,
Σας μιλά ο Παλληνέας. Δεν είμαι ένα απλό αρκουδάκι, είμαι ένα από τα χουχουνάκια που κυκλοφορούν σε διάφορες τάξεις.
Έχω μια πολύ σημαντική αποστολή. Θα ξεκινήσω από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και θα ταξιδέψω για τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα για το 3ο Δ. Σ. Σταυρούπολης. Μαζί μου θα μεταφέρω πολλά καθημερινά πράγματα από τη ζωή της πόλης μας, μα κυρίως τη δίψα των μαθητών του Δ2 να γνωριστούν με τους συμμαθητές τους.. Ελπίζω να προλάβω το απογευματινό αεροπλάνο. Έχω ακούσει ότι το ηλιοβασίλεμα της Θεσσαλονίκης είναι μαγευτικό.