Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2007

Σαββατοκύριακο με το Βασίλη

Σήμερα είναι να με πάρει η σειρά του Βασίλη.
Αφού ο Βασίλης είναι ολοήμερο καθίσαμε και κάναμε τα μαθήματά του. Μόλις τελείωσε το ολοήμερο ο Βασίλης πήγαμε στη γιαγιά του.
Σε λίγη ώρα γνώρισα το αδερφό του το Γιώργο. Ο αδερφός του φίλου μου είναι τριών χρονών. Σε λίγο μου τηλεφώνησε στο σταθερό ο μπαμπάς του Βασίλη και του είπε να πάει σπίτι του.
Όταν μπήκα στο σπίτι του φίλου μου ήταν πολύ μεγάλο. Αφού ο Βασίλης έχει κάνει τα μαθήματά του πήγαμε να δούμε παιδικά. Σε λίγη ώρα πήγαμε να φτιάξουμε Σκου Μπι Ντου. Μόλις τελειώσαμε βάλαμε το αδελφό του φίλου μου να κοιμηθεί. Σε λίγη ώρα ο Βασίλης με πήρε αγκαλιά και πήγαμε για ύπνο.
Το πρωί το Σάββατο ξυπνήσαμε μαζί και πήγαμε να δούμε τηλεόραση. Σε λίγη ώρα φάγαμε μαζί και παίξαμε Πόκεμον και ξανά πήγαμε να δούνε τηλεόραση. Μετά πήγαμε στην πλατεία Τερψιθέας. Μου άρεσε πολύ γιατί δεν έχω ξαναπάει σε αυτή την πλατεία. Είχε πολλές κούνιες και δυο τραμπάλες. Μετά πήγαμε να κάνουμε και εμείς κούνια και είδαμε το Λάζαρο. Χάρηκα που τον είδα ξανά. Σε λίγη ώρα πήγαμε στη γιαγιά του φίλου μου. Έχει έρθει η ξαδέρφη του. Πήραμε την ξαδέρφη του που την έλεγαν Άννα και ξαναπήγαμε στο σπίτι. Εκεί ήταν ο μπαμπάς του Βασίλη και είπε ότι θα πάει να πάρει τη μαμά του Βασίλη που ήταν στο μαγαζί. Καθίσαμε και είδαμε λίγα παιδικά. Όταν τελείωσε το ένα παιδικό πήγαμε να δούμε τα πουλιά που ήταν στο μπαλκόνι. Μετά ήρθαν οι γονείς του Βασίλη και μας είπαν να μπούμε μέσα στο σπίτι. Μόλις έγινε 23.30 πήγαμε όλοι για ύπνο.
Την τελευταία μέρα το πρωί, την Κυριακή, ξυπνήσαμε και πήγαμε να δούμε παιδικά. Μετά φάγαμε τοστ που μας έφτιαξε ο Βασίλης. Κατά το βράδυ οι γονείς του φίλου μου έχουν φύγει στις 18.30 και καθόταν με το μωρό. Σε τέσσερις ώρες ήρθαν οι γονείς του Βασίλη. Εμείς όλοι μαζί στις 23.00 πήγαμε για ύπνο. Ο Βασίλης με πήρε αγκαλιά και κοιμηθήκαμε. Όμως εγώ δεν κοιμήθηκα. Θα ήθελα να ξέρω ποιος θα με πάρει τη Δευτέρα.

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2007

Με το Χρήστο

Σήμερα είναι η μέρα που θα με πάρει ο Χρήστος.
Μόλις γυρίσαμε στο σπίτι παίξαμε λίγο Playstation και μετά πήγαμε να φάμε. Όταν φάγαμε πήγαμε να κάνουμε τα μαθήματα του σχολείου. Μετά τον γνώρισα στα αδέρφια μου. Τον αδερφό του τον λένε Παναγιώτη, είναι 24 ετών, την αδερφή του τη λένε Δήμητρα, είναι 20 ετών και την άλλη την αδερφή του Μαρία και είναι 23 ετών. Ο Χρήστος εχει πολά αδέρφια.

Μετά καθίσαμε το μεσημέρι και είδαμε τηλεόραση.Μετά μας είπε η αδερφή του Χρήστου, η Μαρία, να πάμε μέσα στο δωμάτιο του Χρήστου. Μετά είδαμε τηλεόραση και ο Χρήστος με έβαλε λίγο στο κρεβατάκι μου να χαλαρώσεω λίγο και να δούμε τηλεόραση. Μετά ακούσαμε μουσική με τη Δήμητρα, μέχρι να πάει στη δουλειά.
Η Μαρία κοιμήθηκε, λίγο μετά ξύπνησε, είδαμε ένα έργο, ο Χρήστος ρώτησε την αδερφή του αν μπορούμε να παίξουμε Playstation. Η Μαρία είπε: "Ναι, μπορείτε να παίξετε".

Όταν βαρεθήκαμε να παίζουμε τοκελίσαμε και είδαμε ένα έργο που το λένε "Μαρία η άσχημη". Η αδερφήτου Χρήσοτυ πείνασε και είπε:
- Χρήστο πείνασα. θες να φάμεμερέντα με ψωμί;
- Αλήθεια κι εγώ πείνασα.
Όταν φάγαμε βραδινό φαγητό η αδρφή του Χρήστου είπε: Χρήστο νυστάζω. Καληνύχτα.
Ο Χρήστος με είπε καληνύχτα και κοιμήθηκε. Εγώ σκεφτόμουνα ποιος θα με πάρει αύριο.

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2007

Σήμερα είναι η σειρά της Σοφίας να με φιλοξενήσει.

Μόλις χτύπησε το κουδούνι δεν πήγαμε στο σπίτι της, γιατί έπρεπε να πάμε και ολοήμερο. Από το ολοήμερο σχόλασε 4.15΄. Πήγαμε σπίτι της και με έβαλε να κοιμηθώ στο κρεβατάκι μου. Αργότερα που ξύπνησα πήγαμε να δούμε τηλεόραση και μετά παίξαμε. Παίξαμε κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε σχοινάκι. Ύστερα πήγαμε έξω και παίξαμε μπάλα με τη φίλη της την Ελένη. Μετά μπήκαμε μέσα, εγώ περίμενα να βγει από το μπάνιο. Με γνώρισε στον αδερφό της που είναι 11 μηνών. Πήγαμε στο σαλόνι και είδαμε ένα DVD που λεγόταν Τιτανικός. Ήταν πολύ ωραίο μάλιστα. Η μαμά της Σοφίας μας έδωσε και πατατάκια και κοιμηθήκαμε μέχρι τις 8.00. Μετά ήρθε η νονά του αδερφού της και μας έβαλε γλυκά. Εγώ και η Σοφία τα φάγαμε σχεδόν όλα. Είδαμε "Μαρία η άσχημη". Ήταν πολύ ωραίο.
Πριν κοιμηθούμε φάγαμε παστίτσιο. Μετά η μαμά της Σοφίας μας έβαλε για ύπνο και μας είπε καληνύχτα.

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2007

Στο σπίτι της Σωτηρίας

Γιεα σας παιδιά, είμαι ο Παλληνέας ο Αθηναίος, έτσι με λένε τα παιδιά της τάξης Δ2.
Τέλος πάντων, για να μη τα παραλέω σήμερα 23/01/2007 πήγα σε ένα κοριτσάκι πολύ όμορφο και έξυπνο. Την λέγανε Σωτηρία.
Μόλις με πήρε από το δάσκαλό της μου είπε:
- Θα περάσουμε πολύ ωραία. Εγώ την πίστεψα και πράγματι έγινε. Όταν πήγαμε σπίτι της φάγαμε ένα πολύ ωραίο φαγητό, κοτόσουπα. Έκανε τα μαθήματά της και πήγαμε βόλτα κάτω στην παραλία. Εκεί είδαμε πολύ κόσμο. Οι καφετέριες ήταν γεμάτες και ο κόσμος χόρευε και έπινε ποτά. Μετά από πολύ περπάτημα η μαμά της Σωτηρίας η κυρία Λίτσα μας είπε να πάμε για Goodys. Εμείς είπαμε:
- Ναι, με πολύ χαρά.
Η αδερφή της Σωτηρίας η Χρύσα ήθελε να πάμε σε συγκεκριμένο Goodys, μα αυτό ήταν κλειστό. Έτσι πήγαμε σε άλλο.
Το βράδυ γυρίσαμε 9.00 η ώρα, η Σωτηρία μου ετοίμασε το ξύλινο κρεβάτι μου και κοιμήθηκα.

Παρέα με την Κωνσταντίνα

Σήμερα με πήρε η Κωνσταντίνα.
Μόλις σχολάσαμε ήρθε και μας πήρε η μαμά της. Όταν με έδειξε στη μαμά της είπε ότι είμαι πάρα πολύ όμορφος. Όταν πήγαμε σπίτι η μαμά της μας έδωσε μακαρόνια με κιμά. Ήταν τόσο νόστιμα που ήθελα άλλο πιάτο. Μόλις τελειώσαμε το φαγητό, πήγαμε το δωμάτιο της Κωνσταντίνας και μου μάθαινε πώς να διαβάζω. Μετά κάναμε μια ζωγραφιά.
Επίσης η μαμά της Κωνσταντίνας της θύμισε ότι πρέπει να πάει στο φροντιστή
ριο Αγγλικών. Τότε εγώ λυπήθηκα γιατί το ήξερα ότι θα με αφήσει μόνο μου μέχρι να γυρίσει. Όταν γύρισε από τα Αγγλικά με πήρε και μου είπε ότι θα βγούμε βόλτα. Πήγαμε στα Goodys και φάγαμε πατάτες με κέτσα, ήπιαμε κόκα κόλα και φάγαμε χίλια δυο άλλα πράγματα. Μας έδωσαν δώρο και ένα παινχιδάκι. Πήγαμε να παίξουμε μέσα στις μπαλίτσες και τις τοσυλήθρες. Πήραμε κι από ένα μπαλόνι ο καθένας.
Μετά πήγαμε στο σπίτι. Η Κωνσταντίνα έκανε τα μαθήματά της στο σαλόνι. Όταν τελείωσε πλέναμε τα δόντια μας και πήγαμε στο σαλόνι να δούμε τηλεόραση. Όταν η ώρα πήγε 10.30 ο μπαμπάς μας είπε να πάμε να κοιμηθούμε. Η Κωνσταντίνα με έβαλε στο ωραίο κρεβατάκι μου, με σκέπασε και μου είπε καληνύχτα και ξάπλωσε στο κρεβάτι της, έκλεισε τα φώτα και κοιμηθήκαμε. Ήταν βέβαια πολύ κουραστική μέρα αλλά και φανταστική.

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2007

Σαββατοκύριακο με την Κατερίνα

Σήμερα αγαπητοί μου νονοί για το Σαββατοκύριακο με πήρε η Κατερίνα Λάμπρου.

Όταν χτύπησε το κουδούνι ο κύριός της μ' έδωσε σ' αυτήν. Η Κατερίνα με έσφιξε γερά στην αγκαλιά της και μου είπε ότι θα περάσουμε πολύ καλά και ότι θα πάμε πολλές βόλτες μαζί!

Όταν φτάσαμε στο σπίτι η μαμά της μας είχε έτοιμο ένα από τα αγαπημένα της φαγητά. Φάγαμε με όρεξη και μετά πήγαμε στο σαλόνι και είδαμε ένα DVD του Garfield.

Αργότερα με πήγε στο δωμάτιό της να γνωρίσω και τα άλλα ζωάκια. Το ένα ήταν ένα μικρό μαϊμουδάκι στο ύψος μου, το δέυτερο ένας μεγάλος αρκούδος, το τρίτο ήταν ένα ακόμα πιο μεγάλο γουρουνάκι και το τέταρτο ήταν μια μικρή χελώνα. Μετά πέσαμε και οι δυο για ύπνο αγκαλίτσα.

Όταν ξυπνήσαμε ο μπαμπάς της μας πήγε μαζί με τον ξάδερφό της το Μάριο στον κινηματογράφο. Φάγαμε πολύ ποπ κορν και φουσκώσαμε. Γυρίσαμε σπίτι αργά κι επειδή ήμασταν κουρασμένοι κοιμηθήκαμε αμέσως.

Το Σάββατο το πρωί η Κατερίνα έπρεπε να κάνει τα μαθήματά της, γι' αυτό με άφησε σε μια γωνιά μόνο μου και ήμουν στεναχωρημένος. Όταν όμως τελείωσε με πήρε αγκαλιά και μου ζήτησε συγγνώμη που με παραμέλησε αλλά έτσι έπρεπε. Το Σαββατοκύριακο ήταν ελεύθερο. Το μεσημέρι είχαμε ραντεβού, με οικογενειακούς φίλους της να πάμε στον Κέδρινο λόφο, στο ζωολογικό κήπο. Περάσαμε πολύ ωραία κι εγώ ακόμη καλύτερα γιατί οι φίλοι της η Φιλίτσα και ο Διονύσης με είχαν συνέχεια αγκαλιά. Όταν γυρίσαμε σπίτι ήμασταν κουρασμένοι και αποκοιμηθήκαμε στον καναπέ.

Την Κυριακή το πρωί αφού φάγαμε πρωινό όλοι μαζί, χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν η γιαγιά της και ο παππούς της και μας κάλεσαν στο χωριό επειδή η μέρα ήταν καλή. Ξεκινήσαμε με το αυτοκίνητο και η Κατερίνα ήταν πολύ χαρούμενη, είχε να τους δει καιρό. Ευτυχώς το χωριό της είναι κοντά στην πόλη γιατί την πειράζει το αυτοκίνητο. Ο παππούς της μας πήγε στο ηρώον του χωριού σ' ένα ύψωμα. Εκεί έχει ένα μεγάλο άγαλμα που δείχνει έναν άγγελο να κρατά ένα στρατιώτη. Πιο κάτω έχει ένα μουσείο, ένα κανόνι και πολλές προτομές αξιωματικών. Η Κατερίνα μου εξήγησε πως εδώ το 1912-13 έγινε μια μεγάλη μάχη. Αυτή η μάχη ονομάστηκε Κιλκίς - Λαχανά και οι Έλληνες νίκησαν του Βούλγαρους. Κρίμα που το μουσείο ήταν κλειστό.

Γυρίσαμε πολύ αργά στο σπίτι γιατί η Κατερίνα ήθελε να μείνει κι άλλο στο χωριό. Όταν ξαπλώσαμε με αγκάλιασε και μου ψιθύρισε πως θα ήθελε να με κρατήσει κι άλλο (φαίνεται ήμουν καλή συντροφιά), αλλά αυτό δε γινόταν. Έπρεπε να επισκεφθώ και κάποιον άλλο.

Παλληνέος + Κατερίνα = Φίλοι για πάντα!

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2007

Γεια σας! Είμαι ο Παλληνέας.

Σήμερα γνώρισα το Νάρεκ! Πήγα μαζί του μια βόλτα στη Θεσσαλονίκη για να τη δω. Αυτή η μέρα που πήγαμε βόλτα ήταν πολύ ωραία. Ήταν χαρούμενος που με πήρε μαζί του.

Όταν ήρθαμε σπίτι μου έδωσε η μαμά του να φάω, ήταν πολύ νόστιμο το φαγητό.

Μετά πήγαμε να παίξουμε επιτραπέζιο και τον νίκησα δυο φορές.

Όταν τελειώσαμε ήρθε ο μπαμπάς του και μου είπε ότι είμαι πολύ γλυκούλης. Μετά πήγαμε να δούμε τηλεόραση, είδαμε παιδικά και ταινίες. Ύστερα έκανα μαζί του μαθήματα που είχε για το σπίτι.

Αργότερα μου είπε μια ιστορία για την αρχαία Αθήνα. Μου άρεσε πολύ αυτή η ιστορία που μου είπε, επίσης μου άρεσε όλη αυτή η ιστορία που περάσαμε μαζί.

Όταν τελειώσαμε τα πάντα με έβαλε στο κρεβάτι μου για να κοιμηθώ γιατί ήταν πολύ αργά.

Μια γεμάτη μέρα με την Κική

Γεια σου αγαπημένου μου ημερολόγιο!

Σήμερα είναι η σειρά της Κικής να με φιλοξενήσει.

Μόλις το ρολόι έδειξε 1.15 μμ το κουδούνι του σχολείου χτύπησε. Άλλα παιδιά βγήκαν για διάλειμμα ενώ εγώ και η φίλη μου ξεκινήσαμε για το σπίτι της.

Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει την Κική στην εξώπορτα του σχολείου. Ο μπαμπάς της ήταν εκεί και την περίμενε. Από ότι μου είπε η Κική συνήθως (εάν όχι πάντα) αυτή την ώρα ο μπαμπάς της είναι πάντα στη δουλειά.

Βόλτα-βόλτα περνώντας μέσα από πάρκα και παιδικές χαρές φτάσαμε στο σπίτι. Κάθε μέρα η φίλη μου με την αδερφή της κάνουν αρκετό δρόμο για να πάνε στο σχολείο. Κουρασμένοι και ιδρωμένοι από τη ζέστη κάτσαμε αναπαυτικά στις πολυθρόνες του καθιστικού. Η θέα ήταν καταπληκτική. Πολίχνη, Νεάπολη, Μετέωρα, Πανόραμα και Χορτιάτης ήταν μπροστά στα μάτια μας. Μια μεγάλη φωτογραφία με πολλά σπίτια και δέντρα.

Το φαγητό ήταν έτοιμο. Φάγαμε αυγά με πατάτες που ετοίμασε ο μπαμπάς της. Η μαμά της έλειπε επειδή έδινε εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης. Ξαφνικά το θυροτηλέφωνο χτύπησε. Αντί να έρθει όμως η μαμά της ήρθε ένα ξάδερφός της με το μπαμπά του από τη Βέροια. Ο Νάσος είναι πολύ καλό παιδί και μου ζήτησε να τον επισκεφτώ στην πόλη του. Ελπίζω να πάω κάποτε γιατι μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον αρχαιολογικό χώρο της Βέροιας.

Παίξαμε για λίγο ώσπου τελικά έφτασε κι η μαμά της κατευτυχισμένη. "Πήρα το δίπλωμα!" είπε με χαρά.
Αργότερα ήρθε η ώρα για να κάνουμε τα μαθήματά τους.
- Μετά από τόσες επισκέψει, πρέπει να κάνεις ένα μπάνιο αρκουδάκι μου είπε η Κική. Χωρίς δέυτερη σκέψη "μπλουμ!!!" μπήκα μέσα στο ζεστό νερό. Μου έριξε μέσα ένα αφρόλουτρο που μύριζε τριαντάφυλλο. Μύριζα υπέροχα μόλις βγήκα, το κορμάκι μου ήταν μαλακό σαν βαμβάκι. Αλλά έτσι βρεγμένος όπως ήμουνα δεν μπορούσα να κυκλοφορήσω. Έτσι η Κική με ένα πιστολάκι μαλλιών με στέγνωσε και ήμουν έτοιμος... ή έτσι νόμιζα!
Η φίλη μου σκέφτηκε να μου βάλει ένα κόκκινο φιογκάκι στο λαιμό.
- Τώρα είμαι κούκλος, είπα και αυτή μου απάντησε:
- Συμφωνώ, γι' αυτό ετοιμάσου. Θ απάμε στο φροντιστήριο Γερμανικών.
- Και όχι μόνο είπε η μαμά της. Θα σας κεράσω κρέπα με μερέντα, αμύγδαλα και σοκολάτα ζεστή.
- Ναι, ναι! είπαμε όλοι με μια φωνή. Έτσι κι έγινε. Όλα ήταν υπέροχα. Γυρίσαμε στο σπίτι, είδαμε τη "Μαρία η άσχημη" και το "Παρά πέντε". Τα ματάκια μας άρχισαν να κλείνουν.
- Ώρα για ύπνο. Καληνύχτα Παλληνέα, μου φιθύρισε η φίλη μου.

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2007

Γεια σας αγαπημένα μου παιδιά.
Σήμερα επισκέφθηκα το Λάζαρο.
Ο Λάζαρος με υποδέχθηκε με χαρά και με γνώρισε αμέσως στους γονείς του.
Όταν σχόλασε ο Λάζαρος από το σχολείο πήγαμε μαζί στην Πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί στο Λευκό Πύργο, μετά περπατήσαμε στην παραλία.
Όταν γυρίσαμε σπίτι, η γιαγιά του Λάζαρου μας έκανε κέικ και το φάγαμε με πολύ ορεξη πίνοντας μαζί ένα ρόφημα σοκολάτας.
Αφού ο Λάζαρος έκανε τα μαθήματά του κατεβήκαμε μαζί στο προαύλιο του σπιτιού του και με τα παιδιά της γειτονιάς του παίξαμε ποδόσφαιρο.
Αργότερα παίξαμε με τον υπολογιστή που είχε ο Λάζαρος και είδαμε παιδικές ταινίες στην τηλεόραση.
Το βράδυ παίξαμε μαξιλαροπόλεμο και αφού κουραστήκαμε πάρα πολύ ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε αμέσως, γιατί το πρωί θα σηκωθούμε και θα πάμε μαζί με το Λάζαρο πάλι στο σχολείο.

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2007

Γεια σας νονοί μου!

Σήμερα είμαι σε ένα άλλο σπίτι... Αχ, τις βαρέθηκα αυτές τις αλλαγές. Μα δε βαρέθηκα τις βόλτες. Τα σοκάκια, τα μαγαζιά, το Λευκό Πύργο, τα τείχη της Θεσσαλονίκης... Είναι όλα υπέροχα.
Αυτή τη μέρα λοιπόν έχω άλλη μια ευκαιρία να μελετήσω και να απολαύσω τη γραφική αυτή πόλη. Θα σας εξηγήσω την περιπετειώδη βόλτα μου.
Γύρισα μαζί με τη Μάγδα από το σχολείο. Ήταν μια κουραστική μέρα με πολλά πολλά μαθήματα. Τέλος πάντων. Καθίσαμε και φάγαμε κουνέλι με πατάτες στο φούρνο. Ήταν υπέροχο. Αφού λοιπόν ήταν κουραστική η μέρα, είδαμε ένα DVD στον υπολογιστή, κάναμε τα μαθήματα και κοιμηθήκαμε σε ένα αναπαυτικό κρεβάτι.

Ένιωθα πολύ κουρασμένος. Κοιμηθήκαμε, ετοιμαστήκαμε και βγήκαμε μια βόλτα στο κέντρο. Περάσαμε υπέροχα. Είχε ακόμα στημένο το δέντρο, μια μεγάλη φάτνη και ένα τεράστιο, φωτεινό, υπέροχο καράβι και όλα αυτά στην πλατεία Αριστοτέλους.
Πήγαμε και κάτσαμε στα Goodys, φάγαμε και ύστερα πήραμε δρόμο για ένα ωραίο παιδότοπο. Πάιξαμε, παίξαμε και κουραστήκαμε. Ύστερα από αρκετή ώρα γυρίσαμε πίσω. Όλοι κουρασμένοι βάλαμε τις πιτζάμες και πλύναμε τα δόντια μας και πήγαμε όλοι στα δωμάτιά μας. Η Μάγδα με ακούμπησε στο κρεβάτι της ενώ επάνω στην καρέκλα του γραφείου, μου ετοίμαζε ένα ζεστό κρεβάτι. Με πήρε αγκαλιά, με έβαλε στο κρεβατάκι, με φίλησε και μου είπε καληνύχτα. Έσβησε το φως και εγώ νύσταζα πολύ.

Λοιπόν, καλή σας νύστα... ε... συγγνώμη, καλή σας νύχτα...
Μάγδα ή... μάλλον... Παλληνέας ο Αθηναίος

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2007

Σαββατοκύριακο με τον Κωνσταντίνο

Γεια σας!
Είμαι ο Παλληνέας από την Αθήνα. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα πάω στο σπίτι του Κωνσταντίνου.
Όταν σχολάσαμε περάσαμε από τη γιαγιά του και τον παππού του, γιατί ήταν η μαμά του. Μας πήρε σπίτι του και φάγαμε παστίτσιο. Μετά μου έδειξε το σπίτι του και πήγαμε στο δωμάτιό του να ξεκουραστούμε. Ο Κωνσταντίνος το απόγευμα που σηκωθήκαμε πήγαμε μαζί στα αγγλικά και γυρίσαμε 08.30 στο σπίτι. Παίξαμε Playstation, φάγαμε τσουρέκι με γάλα και κοιμηθήκαμε το βράδυ 22.00 γιατί ήμασταν κουρασμένοι.
Το Σάββατο ξυπνήσαμε, ήπιαμε το γάλα μας, έκανε ο Κωνσταντίνος τα μαθήματά του και μετά βλέπαμε παιδικά. Το μεσημέρι ο μπαμπάς μου έφερε γύρο με πίτα. Ξαπλώσαμε για μεσημέρι, γιατί το απόγευμα έπρεπε να είμαστε ξεκούραστοι για να πάμε στο πάρτυ του συμμαθητή του του Γιώργου. Το απόγευμα πήγαμε στο πάρτυ, πάιξαμε Bowling αργότερα πήγαμε σε μια πιτσαρία, φάγαμε και έσβησε τα κεράκια της τούρτας του. Αργότερα γυρίσαμε στο σπίτι, κάναμε ένα μπάνιο και κοιμηθήκαμε.
Την Κυριακή το πρωί ξυπνήσαμε, ο Κωνσταντίνος έκανε επανάληψη τα μαθήματά του και αφού τελείωσε πήγαμε σε μια ταβερνα του Χορτιάτη, φάγαμε, αργότερα κατεβήκαμε στο Πανόραμα, φάγαμε τρίγωνα του Πανοράματος και γυρίσαμε αργά το απόγευμα. Παίξαμε όλοι μαζί Jenga και κοιμηθήκαμε, γιατί το πρωί είχαμε σχολείο.

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2007

Βόλτα στη Θεσσαλονίκη με τη Ράνια

Γεια σας παιδιά και αγαπητοί μου φίλοι.
Σήμερα ήμουν στο σπίτι της Ουρανίας. Όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το σχολείο, κάναμε γρήγορα τα μαθήματά μας γιατί το απόγευμα θα κάναμε μια επίσκεψη στη γιαγιά Ματούλα που μένει στην άλλη άκρη της πόλης. Όταν ήρθε η ώρα μπήκαμε στο αυτοκίνητο και περάσαμε την οδό Λαγκαδά που ενώνεται με την Εγνατία οδό στην πλατεία Βαρδαρίου. Δυο μεγάλοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης.
Διασχόζοντας την Εγνατία οδό είδαμε πολλά αξιοθέατα της πόλης. Πρώτα το Δημαρχείο και λίγο πιο κάτων την πλατεία Αριστοτέλους με τα όμορφα λουλούδια που φτάνει μέχρι την παραλία.
Πιο πέρα συναντήσαμε την Καμάρα ή Αψίδα του Γαλερίου και λίγο μετά ένα μεγάλο συντριβάνι, μπροστά από τις πύλες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η φίλη μου η Ράνια μου είπε πως κάθε Σεπτέμβριο στον χώρο αυτό έρχονται πολλοί έμποροί και εκθέτουν τα προϊόντα τους.
Απέναντι είδαμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που έχει φοιτητές από όλη την Ελλάδα.
Στο σπίτι της γιαγιάς Ματούλας γνώρισα μια οικογένεια που ήρθε από το νησί Σύρο. Η γιαγιά Ματούλα μας πρόσφερε πολύ νόστιμη σπιτική πίτα και χυμό.
Επιστρέφοντας στο σπίτι όλοι ήμασταν πολύ χαρούμενοι.
"Ράνια σ' ευχαριστώ για το όμορφο απόγευμα που περάσαμε!!!"

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007

Παρέα με την Ελένη

Γεια σας παιδιά!!
Σήμερα με πήρε η Ελένη. Περάσαμε πολύ ωραία μαζί. Η Ελένη πηγάινει και ολοήμερο. Όταν πήγα είδα μερικά παιδιά που θα με πάρουν αργότερα.
Όταν σχόλασε πήγαμε στο σπίτι της, με χάιδεψε και με έβαλε να κάτσω σε ένα στρογγυλό μαξιλάρι. Μετά από 5 λεπτά με πήρε. Αναρωτιόμουν πού με πήγαινε. Με πήρε και με πήγε στο δωμάτιό της. Εκεί είδα τον αδερφό της το Χρήστο. Γίναμε καλοί φίλοι εγώ και η Ελένη. Έκανε τα μαθήματά της και μετά παίξαμε "Μάντεψε ποιος".
Κατά το βραδάκι η Ελένη με πήρε μαζί της στο TAE KWON DO. Γνώρισα τους φίλους της. Με κοίταξαν λίγο παράξενα μα εγώ δεν παραξενεύτηκα καθόλου. Μετά, όταν άρχισαν, η Ελένη έκανε πολύ καλά τις ασκήσεις της.
Ύστερα φύγαμε και πήγαμε ξανά σπίτι της. Καθίσαμε και φάγαμε τοστ που μας έφτιαξε ο Χρήστος. Ήταν πολύ νόστιμο.
Λίγο αργότερα η Ελένη με πήγε στο κρεβάτι της, με έβαλε σε ένα μαλακό μαξιλάρι και με πήρε αμέσως ο ύπνος με την έννοια "ποιος θα με πάρει μετά;"

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2007

Με την Εβελίνα

Σήμερα αγαπημένοι μου φίλοι είναι η σειρά της Εβελίνας να με φιλοξενήσει. Όταν σχολάσαμε ήρθε η μαμά της με το αυτοκίνητο και μας πήρε.
Μόλις φτάσαμε στο σπίτι της γνώρισα και το μικρό της αδελφό, το Βασίλη, ο οποίος πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Μετά από λίγο ήρθε και ο πατέρας της από τη δουλειά και καθίσαμε όλοι μαζί να φάμε. Τότε η Εβελίνα με τον αδελφό της του έκαναν μια έκπληξη, γιατί είχε τα γενέθλιά του. Του φέρανε μια ωραία τούρτα με φράουλες και βύσσινα. Ήταν νοστιμότατη.
Μετά το φαγητό πήγαμε στο δωμάτιό της και καθίσαμε να κάνει τα μαθήματά της. Κατά το απογευματάκι που τελειώσαμε με πήρε μαζί της στο φροντιστήριο αγγλικών, όπου είναι στο ίδιο τμήμα με τον Παναγιώτη. Πολύ χάρηκα που ξαναείδα τα παιδιά εκεί.
Όταν σχολάσαμε αντί να με πάει στο σπίτι της, με πήγε μια βόλτα στη γειτονιά της. Είναι τέλεια η περιοχή. Γεμάτη πάρκα και παιδικές χαρές. Πήγαμε και σε ένα μεγάλο κτίριο, όπου εκεί γίνονται συναυλίες, έχει θέατρο, εστιατόρια, καφατέριες και μου είπε πως αυτό το κτίριο ο νομάζεται "Μονή Λαζαριστών".
Όταν γυρίσαμε σπίτι παίξαμε Play Station με τον αδελφό της και μετά φάγαμε όλοι μαζί πίτσα.
Μετά απ' όλη αυτή την κουραστική αλλά και απολαυστική μέρα πήγαμε όλοι μαζί για ύπνο.

Στο σπίτι της Χριστίνας

Σήμερα βρίσκομαι στο σπίτις της Χριστίνας. Η Χριστίνα είναι ένα χαριτωμένο κοριτσάκι που πάει τετάρτη τάξη, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης. Έχει μια μικρή αδερφή που τη λένε Ελένη κι είναι ενάμιση χρονών.
Όταν ήρθαμε απ' το σχολείο πεινούσαμε σαν λύκοι και φάγαμε γιουβαρελάκια που έφτιαξε η μαμά της. Αργότερα πήγαμε στο δωμάτιό της, όπου ήταν μεγάλο και πολύ φωτεινό. Με έβαλε να κάτσω στο γραφείο και κάναμε τα μαθήματά της. Στις 6.30 μ.μ. η Χριστίνα πήγε στο φροντιστήριο αγγλικών της και μου υποσχέθηκε πως όταν γυρίσει θα πάμε στο Επταπύργιο (στα κάστρα).
Μόλις πήγε 7.45 μμ. περάσαμε μαζί με τους γονείς και πήραμε τη Χριστίνα απ' τ' Αγγλικά για να πάμε στα κάστρα. Οι δρόμοι στα κάστρα είναι ανηφορικοί και οι περισσότεροι είναι με πλακόστρωτο. Από κει ψηλά φαίνεται όλη η πόλη. Έχει γραφικά σοκάκια και καμάρες στην είσοδο και στην έξοδο. Πριν από χρόνια στα κάστρα υπήρχαν φυλακές, τώρα είναι μουσείο. Αφού ήπιαμε ένα χυμό γυρίσαμε κουρασμένοι στο σπίτι. Ήπιαμε ένα ποτήρι γάλα και πήγαμε για ύπνο. Έτσι τελείωσε μια όμορφη μέρα με τη Χριστίνα και θα μου μείνει αξέχαστη.
Αυτή ήταν η ιστορία μου με τη Χριστίνα.